جلسه شبهخانوادهها با مشاور مدیر سازمان بهزیستی
در روزهای گذشته خبری از سوی سازمان بهزیستی منتشر شد: «انتصاب غلامرضا فروغی نعمتاللهی بهعنوان مشاور جدید مدیر سازمان بهزیستی». غلامرضا فروغی از فرزندان بزرگشده در سازمان بهزیستی است و با داشتن رزومه علمی بلندبالا و پرافتخار، جزء فرزندان نخبه این سازمان محسوب میشود. روشنای امید هم مثل خیلی از خیریهها و مؤسسههایی که در زمینه نگهداری و توانمندسازی فرزندان سپردهشده به سازمان بهزیستی فعالیت میکنند، از این انتصاب استقبال کرد.
مدیران روشنای امید در اولین فرصت جلسهای با فروغی ترتیب دادند که در این جلسه ضمن معرفی روشنای امید و فعالیتهای انجامشده توسط این بنیاد خیریه، دررابطه با همافزایی و همکاریهایی در آینده نیز صحبت شد.
پس از برگزاری این جلسه از فروغی دعوت بهعمل آمد که در نشستی دوستانه پای صحبتهای چندی از شبهخانوادهها بنشینند. این جلسه روز دوم بهمنماه و بهمیزبانی روشنای امید برگزار شد.
در این برنامه مدیران مؤسسه احسان و نیکوکاری نیکسا، خیریه پژوهش حنان تهران، مؤسسه مهرطاها، خیریه یاد گل نرگس، مؤسسه خیریه لوءلوء، مؤسسه خیریه ارمغان مهر، مؤسسه خیریه زنجیره مهر ماندگار، مؤسسه خیریه ملائک، خیریه بشیر هدایتالهی، خیریه نوباوگان کوثر، خیریه حضرت زینب کبری و… حضور داشتند.
بیشتر بخوانید
همکاری جهاد دانشگاهی تهران با روشنای امید
تور فرهنگی پرشیا خودرو در حمایت از خیریهها
نمایندگان هر مؤسسه پس از معرفی شبهخانواده متبوع خود، مسائل و چالشهای خدمترسانی هرچه بهتر به فرزندان تحتپوشش را مطرح کردند. مواردی از قبیل مسایل مالی و اجارهبهای ساختمانهای شبهخانوادهها، هزینههای بالای خدمات روانشناسی و روانپزشکی، مسائل مربوط به واگذاری فرزند به خانوادهها، مسایل حقوقی و قضایی فرزندان و خانوادههایشان، دغدغه اشتغال و ازدواج فرزندان 18سال بهبالا و آییننامهها و قوانین قدیمی و متناسبنشده در روند خدمترسانی به این فرزندان توسط مدیران شبهخانوادهها به اطلاع فروغی رسید. بسیاری از مسائل مطرح شده، چالشهای مشترک این مراکز بود که در برخی موارد با همفکری، انتقال تجربه و همکاری این خیریهها قابلحل خواهد بود اما در برخی موارد نیاز به تعامل و همکاری بیش از پیش با سازمان بهزیستی وجود دارد.
لزوم تغییر نگاه سازمان بهزیستی و شبهخانوادهها نسبت به رسالت خود که همچنان رویکرد نگهداری داشته باشند یا در جهت پرورش و توانافزایی فرزندان قدم بردارند و همچنین انجام تحقیق و پژوهش در زمینه شرایط فرزندان ساکن در مراکز و خدمات ارائهشده به آنها توسط سازمان بهزیستی و شبهخانوادهها، شرایط فرزندان مستقلشده و آثار مثبت و منفی این مجموعهها ازجمله مواردی است که نیاز به توجه و تخصیص بودجه و سرمایه انسانی دارد، چراکه در تعیین الگوی مناسب برنامهریزی و فعالیتهای آتی این مجموعهها بسیار اثرگذار خواهد بود.
انتهای پیام