گزارش سفر و بازدید از مراکز نگهداری کودکان بیسرپرست و بدسرپرست کشور ترکیه
بیشک استفاده از تجربه نهادهای مختلف بهویژه نهادهایی که ماهیت و فعالیتهای آنها با فعالیتها و اهداف بنیاد خیریه روشنای امید ایرانیان همسو باشد، برای جلوگیری از آزمون و خطا و هدررفت احتمالی منابع (مالی، زمانی، و مانند آن) مؤثر خواهد بود. این مسئله هنگامی اهمیت دوچندان پیدا میکند که محل تأمین منابع کمکهای مردمی و فعالیتهای خیریه بوده و قطعاً هزینه بهینه منابع جزء ضروریتهای ماندگاری و کارآمدی مجموعههای خیریه است. از اینرو، اعضای هیئتمدیره بنیاد خیریه روشنای امید، بهدعوت و میزبانی وزارت خانواده و سیاست اجتماعی کشور ترکیه در روزهای 5 تا 7 آذرماه سال جاری (26 تا 28 نوامبر 2017) به شهر استانبول سفر کرده و از 3 مجموعه و 2 خانه نگهداری کودکان بیسرپرست و بدسرپرست بازدید بهعمل آوردند.
این بازدیدها با مشایعت دکتر فاطمه بتول سایان کایا، وزیر خانواده و سیاست اجتماعی ترکیه، و دکتر مهمت کارابی، معاون وزیر خانواده و سیاست اجتماعی ترکیه و هیئتهمراه آنها که برای میزبانی از این بازدیدها از شهر آنکارا به استامبول عازم شدند، انجام گرفت. در خلال این بازدیدها و همچنین در یک جلسه 2ساعته در پایان بازدیدها، تجربههای کشور ترکیه در این خصوص در اختیار هیئت ایرانی قرار گرفت.
مراکز نگهداری از کودکان در ترکیه
در ترکیه مجموعههای نگهداری از کودکان بهصورت مجموعههای ترکیبی برای سنین مختلف طراحی شدهاند و علاوه بر مرکزی برای نگهداری، شامل مراکز آموزشی، مراکز بازپروری برای کودکان معلول، کارگاههای مهارتآموزی، مجموعههای سرپوشیده و زمینهای سرباز بازی و ورزش و مجموعه اداری و مدیریتی هستند.
مهمترین این مراکز در شهر استانبول مرکز نگهداری کودکان منطقه بیکوز، منطقه کادی کوی و منطقه باغچه لی اولر موردبازدید قرار گرفتند و در خصوص سازوکار اداره این مراکز، شیوههای تأمین مالی، نحوه ارتباط با بخشهای غیردولتی و خیرین، سازوکارهای آموزش اصلی و تکمیلی کودکان، سازوکارهای مهارتآموزی و مانند آن بحث و تبادلتجربه شد. همچنین دو نمونه از خانههای محبت (مانند خانههای مامان که روشنای امید در حال تأسیس آنهاست) که در مقیاسهای کوچک توسط خیرین و مادران داوطلب، با حمایت دولت از یکسو و معتمدین محلی و شوراهای محلی از سوی دیگر، راهاندازی شدهاند، بازدید، و هیئت بازدیدکننده از نزدیک با سازوکارهای نحوه اداره این خانهها آشنا شدند. این دو نمونه جمعاً 8 کودک را نگهداری میکنند و بهترتیب در منطقههای عمرانیه و کوچوک چکمجه واقع شدهاند.
بیشتر بخوانید
بازدید از مرکز آموزش فنیوحرفهای شماره 9 شهید چمران
بازدید از مرکز آموزش فنی و حرفهای شهید بهرامی
در انتها لازم به ذکر است هزینههای این سفر از طریق اعضای هیئتمدیره این بنیاد تأمین شده و از محل منابع خیریه روشنای امید یا سایر منابع دولتی یا غیردولتی هزینهای برای این رویداد صرف نشده است. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات و جزییات بیشتر، این بنیاد اعلام میکند آماده هرگونه همکاری در انتقال تجارب این سفر به هریک از نهادهای دولتی و غیردولتی یا سایر خیریهها است.
انتهای پیام