کودکان بهزیستی از کجا می‌آیند و به کجا می‌روند؟

همه ما می‌دانیم که کودکان چرا به بهزیستی می‌آیند. اما آیا تا به‌حال از خود پرسیده‌اید کودکانی که در بهزیستی زندگی می‌کنند، چگونه مسیر زندگی را در این فضای عمومی طی کرده‌اند و چه مراحلی را پشت سر گذاشته‌اند تا بهزیستی سرپرستی آنها را قبول کند. آیا از شرایط قرنطینه‌هایی که پر است از کودکان و نوجوانانی که منتظرند تا بهزیستی سرپرستی آنها را بپذیرد خبر دارید؟
قرنطینه‌ها، فضاهای عمومی هستند که کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست یا بدسرپرست مراحل جذب خود را در آن طی می‌کنند. این پروسه گاهی‌طولانی شامل مراحل پزشکی و قانونی برای ورود به فضای بهزیستی است. کودکان و نوجوانان در گروه‌های سنی مختلف با پیشینه‌های زیستی و مشکلات مختلف، گاه حتی ماه‌ها کنار هم قرار می‌گیرند و امکان خروج از این فضا را هم ندارند. نامش با خودش است دیگر، قرنطینه!
در مورد فرزندان بالغ بهزیستی چطور؟ چیزی می‌دانید؟ آیا تا به‌حال با خود فکر کرده‌اید نوجوان ۱۸ساله‌ای که تا آن روز در بهزیستی زندگی می‌کرده، حالا با ورود به فضای اجتماع و ترک خوابگاه بهزیستی چه سرنوشتی در انتظارش است؟ فرزندی که هرروز سر ساعت غذا برایش سرو شده و شب در تخت گرمش خوابیده و حتی مهارت‌های ابتدایی را نیاموخته، ابتدای جدایی از خوابگاه چه خواهد کرد؟ چه خطراتی در کمینش است؟ چه راه‌های نرفته‌ای برای او رقم خواهد خورد؟
همیشه تا اسم فرزندان بهزیستی به گوش‌مان می‌خورد، آهی از نهاد برمی‌آید. غافل از اینکه این فرزندان، در بهزیستی، در بهترین شرایط خود هستند و چه سختی‌هایی را در گذشته به دوش کشیده‌اند و چه آینده مبهم و پرخطری پیش‌رو دارند.

بیشتر بخوانید
بازدید فرزندان روشنای امید ایرانیان از خانه ملت
از ترک مراقبت به مراقبت

روشنای امید چند سالی است که معدودی از این فرزندان را در آغوش خود پناه داده است. چه آنهایی که حتی بهزیستی هم آغوش برای‌شان باز نکرده و روزها و ماه‌های‌شان را در فضای دردآور قرنطینه سپری کرده‌اند و چه نوجوانانی که دیگر بهزیستی آنها را بالغ می‌پندارد و به جامعه ارجاع داده است. این مرکز با هدف نگهداری در عین توانمندسازی، فضایی را فراهم آورده که فرزندان در گروه‌های چند نفره در کنار مربیان تمام‌وقت در فضای خانه، کانونی شبیه خانواده را تجربه کنند و برای رویارویی با دنیای واقعی آماده شوند. روشنای امید به فرزندان خود کمک می‌کند تا مثل فرزندان یک خانواده با مسایل زندگی برخورد کنند و روش حل مسئله را بیاموزند و از روزمرگی‌های آموزنده زندگی لذت ببرند.

منبع: اقتصاد آن‌لاین

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!